De Napels Highlights Fietstour

De highlights & Verborgen parels van Napels

De Napels Highlights Fietstour

Bij Napels denk je niet meteen aan een fietsvriendelijke stad. Maar deze Zuid Italiaanse stad is echter heel geschikt om op de fiets te ontdekken. Het is zelfs de allerleukste manier om het indrukwekkende Napels echt goed te ontdekken. Samen met een Nederlandse gids fiets je langs al het mooie van Napels en krijg je direct een heel goed beeld van de stad. Je ziet niet allen alles maar in korte tijd hoor je ook het verhaal van Napels. Naast de historie krijg je tijdens deze fietstour ook op een leuke wijze te horen hoe het dagelijkse leven van de Napolianen er uitziet, en hoor je alles over de cultuur van de inwoners van Napels.

Deze Napels hIghlights Fietstour is de perfecte mix van het historische centrum, de promenade aan de zee, en de schitterende uitzichten over de golf van Napels en de Monte Vesuvio. Regelmatig wordt er gestopt tijdens de fietstocht en zal de gids je uitleg geven over al het mooie en interessante wat Napels te bieden heeft. Er is ook een korte (koffie)pauze, en zijn er uiteraard de nodige gelegenheden voor fotos! Kortom, deze Nederlandse fietstour in Napels is een niet te missen activiteit tijdens je bezoek aan deze heerlijke Italiaanse stad.

Napels

Deze Italiaanse havenstad is zonder enige twijfel een van de meest diverse steden van Italië. De stad met een rijke historie en een heerlijke keuken wordt steeds populairder als stedentripbestemming en dat is uiteraard niet voor niets! Napels was in het verleden nog al eens een stad met negatieve asociaties zoals vuilnisstakingen en de maffia. Napels is altijd een diamant geweest met een ruw randje, en dat maakt Napels nu juist zo leuk.

Centro Storico

Want Napels is ook het prachtige Centro Storico (het historische centrum) dat niet voor niets in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst. Het Centro Storico is een waar openluchtpaleis vol met prachtige historische gebouwen en paleizen. De rijke historie van Napels straalt uit elk straatje, steegje en pleintje van het historische centrum van de stad.

Quartieri Spagnoli, de Spaanse wijk

Een van de bekendste en meest typische wijk van Napels is Quartieri Spagnoli, de Spaanse wijk. In deze wijk proef je het echte Italië. Smalle straatjes en steegjes waar de was van vele Napolitanen 24/7 hangt te drogen. Je vindt hier vele koffiezaakjes, pizzerias en heerlijke delicathese winkels.  Quartieri Spagnoli was ooit een beruchte wijk nu is het heel typisch voor het ruwe Napels van vandaag de dag.

Pizza in Napels

Men pronkt maar al te graag in Napels met de legende dat het meest bekende Italiaanse gerecht, de pizza, hier ooit is uitgevonden. De bekende Napolitaanse pizza heeft een dikke korst en wordt vrij kort afgebakken in een gloeiend hete steenoven. De Napolitanen eten hun pizza het liefst belegd met zoete tomatensaus en grote plakken mozzarella of met tomaat, knoflook, oregano en olijfolie.

Route van de Napels Highlights Fietstour

Tijdens de door een Nederlandse gids begeleide stadstour op de fiets krijg je in korte tijd een perfecte indruk van Napels. Het is een leuke mix van het historische centrum en de kust. Enkele van de bezienswaardigheden die je zult zien tijdens onze Highlights fietstour, zijn:

 • De promenade aan de zee
 • Mergellina wijk
 • Posillipo wijk
 • Prachtige uitzichten
 • Golf van Napels
 • Monte Vesuvio
 • Het historische centrum
 • Piazza del Gesù Nuovo
 • De San Gregorio Armenio kerk
 • Koffiepauze
 • Traditionele straatmarktjes
 • En nog veel meer….

Prijs van de Napels Highlights Fietstour

Deze ongeveer 4 uur durende fietstour in Napels met Nederlands sprekende gids kost €45 per persoon. Bij deze fietstour komen verder geen kleine lettertjes of extra kosten kijken. In de prijs die je betaalt voor deze fietstour in Napels, zitten de volgende zaken inclusief:

 • Een goede fiets voor tijdens de fietstour
 • Een ervaren Nederlands sprekende gids
 • Een poncho voor eventuele regen
 • Gratis annuleren of verzetten van de fietstocht
 • Kinderzitjes
 • Fietshelmen (optioneel)

Reserveren van de fietstour

Het reserveren van deze fietstour gaat heel eenvoudig en snel! Je reserveert deze fietstour hier online, en je betaalt de fietstocht pas ter plaatse voor aanvang van de tour in Napels. Je hoeft verder ook geen credit card gegevens in te vullen of een borg te betalen. Je kiest de datum en deelnemers voor de fietstour, en vult contactgegevens in. Je reservering is hiermee gemaakt. Kan je uiteindelijk door welke reden dan ook net deelenemen aan de fietstour? Geen probleem! Je kan de reservering zonder kosten of verplichtingen annuleren.